Tiramisu maken

Wil je tiramisu maken? Dit recept is geschikt voor zes personen. Het kost je 20 minuten om te bereiden en dan dien je twee uur te wachten. Maar het wachten na tiramisu maken wordt wel beloond. Veel mensen zijn dol op tiramisu maken, daarom kun je daar nu ook wat mee doen als je binnenkort gasten te eten krijgt of zelf zin hebt in tiramisu maken. Tiramisu-makenJe kinderen kunnen ook helpen met tiramisu maken. Het is een leuke bezigheid en voordat je het weet is het klaar en kun je nadat het tiramisu maken klaar is genieten van je nagerecht.

Tiramisurecept.eu

Ingrediënten tiramisu maken

Voordat je gaat starten met tiramisu maken, kun je het beste alle ingrediënten in huis halen en dan kun je veel sneller werken. Zet alles voor het tiramisu maken klaar op het aanrecht en dan heb je het zo voor het pakken. De volgende ingrediënten heb je nodig voor tiramisu maken:

 • 6 eidooiers
 • 250 g suiker
 • 500 g mascarpone
 • 30 savoiardi of lange vingers
 • 300 ml sterke gezoete koffie
 • 2 eetlepels bittere cacao

Bereidingswijze tiramisu maken

Je kunt zelf de tiramisu maken, maar weet je ook hoe je te werk gaat met tiramisu maken? We leggen je dat graag uit. Als je onze stappen gaat volgen bij tiramisu maken dan kan het haast niet mis gaan. De volgende stappen ga je zetten als je kiest voor tiramisu maken:

 1. Je klopt het eigeel met de suiker tot een schuimige massa.
 2. Dan voeg je de mascarpone toe zodat het een soepele room wordt.
 3. Dan neem je de biscuits en deze doop je in de koffie.
 4. Leg ze vervolgens op een rond bord (dit omdat de echte tiramisu van Le Beccherie rond is).
 5. Dan verdeel je de helft van de room gelijkmatig over de laag biscuits.
 6. Dan leg je er weer een laagje in de koffie gedrenkte biscuits op en daarna nog een laag mascarponeroom.
 7. Aan het einde strooi je er cacao overheen.
 8. Dan zet je de tiramisu minstens twee uur in de koelkast om op te stijven.

Krijg je ook al zin in tiramisu maken? Dan kun je nu alvast boodschappen doen en als je thuis bent de tijd nemen om dat heerlijke nagerecht klaar te maken. Het belangrijkste is dat je gaat genieten van je nagerecht, maar ook van tiramisu maken kun je al genieten. Veel mensen zijn dol op de geur en krijgen tijdens het bereiden al veel meer zin in de tiramisu. Daarom kun je nu zelf ook de tiramisu maken en na twee uur genieten van je heerlijke tiramisu.

Tip tiramisu maken

Bij tiramisu maken kun je ook een dag eerder al beginnen, dan kun je het in de avonduren maken en de volgende dag eten, dit is ook erg lekker. Veel mensen maken hier gebruik van als zij op de dag zelf geen tijd hebben of te weinig tijd hebben. Dit kun je dus ook doen, maar het is geheel aan jou wanneer jij kiest voor tiramisu maken, het kan op ieder moment van de dag!

Advertenties

Nieuwste recepten

Probeer ook de volgende receptensites

Adverteerders